Leaseauto bestellen..

Door endless op maandag 2 maart 2009 12:00 - Reacties (36)
Categorie: Algemeen, Views: 8.322

Vanaf één februari jongstleden mocht ik een leaseauto uitzoeken van mijn baas. Natuurlijk erg leuk, maar ook best wel moeilijk. Hieronder kun je het verhaaltje over mijn keuze vinden.

Eindelijk was het zover, ik mocht een leaseauto gaan bestellen. We mogen hier bestellen wat we willen, van Benzine, tot Diesel. En van cabrio tot amerikaanse Van. Echter is de prijs natuurlijk een belangrijk onderdeel, dus erg gek wou ik niet gaan doen. Mijn persoonlijke maximum prijs was 30.000.- euro, en die heb ik dan ook aangehouden. Maar wat dan? Dan moet je gaan zoeken wat je wilt rijden..

En wat wil je rijden dan?
Aangezien ik nog jong ben, en de luxe heb om een auto te bestellen ga je toch richting de 'sportievere look'. Dus de stationwagens en andere familie auto's vielen al snel af. Dan krijg je de standaard lijstjes:
- VW Golf
- Seat Ibiza
- Seat Leon
- Ford Focus
- Ford Fiesta
- Audi A3
- BMW 1-serie

Opties..
Van die auto's uiteraard eerst gaan lezen wat de voor- en de nadelen zijn, en de prijzen opzoeken op internet. Aangezien ik wel de luxe ben, en dus graag ook nog opties wil kunnen nemen heb ik me gericht op de auto's onder 25.000,- euro.
Al snel vielen de VW Golf, de Audi A3 & de BMW 1-serie af vanwege hun prijzen, en daarboven op de opties.

Meer afvallers..
En toen, op een avond dat ik tv zat te kijken (en ja, die zijn zeldzaam.) zag ik een tv-reclame voorbij komen van de nieuwe Renault Megane. Wat een auto was dat zeg! Ik ben altijd één van die mensen geweest die heeft gezegd dat hij nooit in een Renault zou gaan rijden, echter heeft mijn smaak de angst voor technische storingen overwonnen.
Snel daarna vielen de Ford Fiesta en de Seat Ibiza al af omdat deze beide te klein zijn voor wat ik wil. Toen bleven de Ford Focus, de Seat Leon en de Renault Megane over.

De uiteindelijke keuze!
Kiezen tussen maar drie auto's was niet zo heel moeilijk, ik heb ik alledrie de auto's een proefrit gemaakt, en van alle drie de auto's een offerte laten maken met de opties erin die ik graag wilde hebben. Echter was de prijs niet het punt waardoor ik voor de auto gekozen heb die ik heb gekozen, uiteindelijk heeft mijn smaak het gewonnen.

Ik heb de Renault Megane Coupe Selection Business Sport besteld. Natuurlijk is smaak puur persoonlijk, maar de nieuwe Megane ziet er mijns inziens sportief en ook netjes uit. Mijn keuze is uitgegaan naar de 1.6 benzine motor met 110pk, en ik heb hem in zwart metallic besteld. Rond 15 mei wordt hij geleverd, en ik zie er erg naar uit!

http://photo.netcarshow.com/Renault-Megane_Coupe_2009_photo_01.jpg
http://photo.netcarshow.com/Renault-Megane_Coupe_2009_photo_07.jpg

De nieuwe Apple MacBook 'Better'

Door endless op zondag 30 maart 2008 11:24 - Reacties (20)
Categorie: Algemeen, Views: 13.403

Eerst even wat informatie na mijn laatste blog, toen had ik nog geen nieuwe baan, en was ik opzoek. Ondertussen ben ik mijn proeftijd alweer door bij mijn nieuwe werk!

Vandaar deze blog ook, nieuwe baan betekend namelijk geld, en ik ben zo iemand die zijn nieuwe job wil vieren met een mooi cadeau voor mezelf. Bij mijn vorige baas was dat een Canon EOS 400D, maar nu heb ik het beter gedaan denk ik zo..

Ik heb afgelopen week een Apple MacBook gehaald! En nog wel de 'better' versie ook. Dus de snelste witte, niet dat dat moeilijk is, want er zijn er maar twee.

http://tweakers.net/ext/f/N7xd1cFbtYfTPV9eKVxqlFrF/full.jpg


Deze versie heeft de volgende specificaties:
- Intel Core 2 Duo 2,4 Ghz
- 2 Gb geheugen 677 mhz
- 13,3 inch breedbeeld beeldscherm
- Slot-in Superdrive
- En uiteraard OSX Leopard


http://tweakers.net/ext/f/uPYQkDD3ttMvuvsYI1NJNtNE/full.jpg
Op mijn werk


Waarom ik voor deze laptop heb gekozen is nu natuurlijk de vraag..

Ik had al wel een laptop, een 1,7 Ghz Centrino van een jaar of 5 geleden, maar die heeft wat problemen met de videokaart. En mijn andere laptop gebruik ik alleen voor het werk, dus vandaar dat ik een nieuwe laptop nodig had.

De Apple Macbook heeft ten eerste een geweldig design, en zijn ze ten tweede ook erg snel. Als ik naar Acer of bijvoorbeeld HP kijk kom ik niet veel laptops tegen die een Core2Duo op 2,4 Ghz en 2 Gb geheugen hebben, en al zeker niet in een mooie compacte behuizing. En ook OSX was voor mij wel een reden om voor deze laptop te gaan.

Al met al genoeg redenen om voor de Apple Macbook te kiezen, en als in de 'good' versie (de lagere versie) een slot-in Superdrive (DVDbrander) had gezeten, dan had ik die gekozen, maar nu is het deze geworden en dat vind ik helemaal niet erg.

Ik heb er overigens meteen wat accessoires bijgekocht. Dit zijn de volgende:
- Apple Remote; bij de vorige versies kreeg je die nog bij de MacBook, nu niet meer.
- Apple Wireless Mighty Mouse; Mooie draadloze muis
- Mini-DVI to VGA kabel; Om de MacBook aan mijn 32" LCD te hangen


http://tweakers.net/ext/f/gnzrk5mZk177PGOpxMaY8PKl/full.jpg
Met bijgekochte accesoires


Het voordeel van een Apple (meteen merkbaar!), al de accessoires werken meteen! Ik druk op een knopje van de Apple Remote en meteen reageert de MacBook erop, geweldig is dat! En ook de muis, als bluetooth op de laptop aanstaat werkt hij meteen. Volgens mij is hij dan ook meteen secure verbonden zodat andere laptops er geen last van hebben.

Volgende keer meer als ik wat meer ervaring heb met dit beestje.. Dan misschien in 'zakelijke review' modus. ;)

Owja, voor meer technische info; Check http://www.apple.com/nl/macbook/specs.html

Solliciteren naar IT banen

Door endless op dinsdag 12 februari 2008 13:33 - Reacties (13)
Categorie: Persoonlijk, Views: 5.729

Profiel:
Naam: Barend
Leeftijd: 20 jaar
Opleiding: MBO niveau 4 Applicatie Ontwikkeling
Werkervaring: 1,5 jaar Support Engineer
Certificaten: MCSA op één examen na, ITIL Foundation

En toen?
Zoals je kunt lezen ben ik redelijk jong, ik ben meteen na mijn (versnelde) MBO opleiding gaan werken. Ik kwam terecht bij Nederlands grootste niet-beursgenoteerde IT bedrijf, en heb daar de afgelopen anderhalf jaar gewerkt.
Helaas was het loon niet geweldig daar, en was het werk alles behalve uitdagend te noemen. Diploma's halen ging er wel erg goed, dat heb ik dus ook gedaan.

Nu ben ik dus opzoek naar een nieuwe werkgever. De vorige was een detacheringsbedrijf, en ik weet eigenlijk niet of ik dat nog wil. Natuurlijk heb ik wel een hoop vrienden kunnen maken bij al de verschillende bedrijven waar ik gezeten heb, maar heb ook maanden achter elkaar gehad dat ik 11 uur per dag van huis weg was door de afstanden.

Nu heb ik dus verschillende optie's openstaan. En, ook al verschillende aanbiedingen liggen, waarvan ééntje van een detacheerder, en twee van vaste werkgevers.

Vanmiddag krijg ik mijn laatste aanbod van één van die twee vaste werkgevers, en dan moet ik gaan kiezen. De voors en de tegens tegenover elkaar zetten. Hopen dat het aanbod vanmiddag goed is, dan is de keuze snel gemaakt.