Solliciteren naar IT banen

Door endless op dinsdag 12 februari 2008 13:33 - Reacties (13)
Categorie: Persoonlijk, Views: 5.574

Profiel:
Naam: Barend
Leeftijd: 20 jaar
Opleiding: MBO niveau 4 Applicatie Ontwikkeling
Werkervaring: 1,5 jaar Support Engineer
Certificaten: MCSA op één examen na, ITIL Foundation

En toen?
Zoals je kunt lezen ben ik redelijk jong, ik ben meteen na mijn (versnelde) MBO opleiding gaan werken. Ik kwam terecht bij Nederlands grootste niet-beursgenoteerde IT bedrijf, en heb daar de afgelopen anderhalf jaar gewerkt.
Helaas was het loon niet geweldig daar, en was het werk alles behalve uitdagend te noemen. Diploma's halen ging er wel erg goed, dat heb ik dus ook gedaan.

Nu ben ik dus opzoek naar een nieuwe werkgever. De vorige was een detacheringsbedrijf, en ik weet eigenlijk niet of ik dat nog wil. Natuurlijk heb ik wel een hoop vrienden kunnen maken bij al de verschillende bedrijven waar ik gezeten heb, maar heb ook maanden achter elkaar gehad dat ik 11 uur per dag van huis weg was door de afstanden.

Nu heb ik dus verschillende optie's openstaan. En, ook al verschillende aanbiedingen liggen, waarvan ééntje van een detacheerder, en twee van vaste werkgevers.

Vanmiddag krijg ik mijn laatste aanbod van één van die twee vaste werkgevers, en dan moet ik gaan kiezen. De voors en de tegens tegenover elkaar zetten. Hopen dat het aanbod vanmiddag goed is, dan is de keuze snel gemaakt.

Volgende: De nieuwe Apple MacBook 'Better' 03-'08 De nieuwe Apple MacBook 'Better'

Reacties


Door Tweakers user _Apache_, dinsdag 12 februari 2008 14:38

Kan me erg vinden in je situatie. Ben ook 20 jaar en ben bezig met afstuderen voor mijn HBO opleiding. Op gesprek geweest bij verschillende partijen, detacheerders en kleinere bedrijfjes.

Door anoniem, dinsdag 12 februari 2008 14:59

Kan het me ook goed voorstellen. Ik werkte eerst ook even voor een detacherings bureau maar heb daar erg snel mijn baan opgezegt. Ik werk nu voor een net startend bedrijf en bevalt me veel beter.

Door Tweakers user Kahlan, dinsdag 12 februari 2008 15:29

Ikzelf werk nog steeds met veel genoegen voor een detacheerder. Kijk je moet het ook zo zien: als je bij veel verschillende bedrijven hebt gewerkt vormt je kennis van al die bedrijven en hun werkmethoden een meerwaarde voor de plaats waar je nieuw gedetacheerd bent.
Ook is het loon veel interessanter bij een detacheerder, tenminste als je een omzetgerelateerde bonus hebt. Het uurtarief is gewoon veel hoger dan wat je uurloon is.

Door Tweakers user Silver7, dinsdag 12 februari 2008 15:49

Heb jij geen zin in om HBO te gaan doen?

Door Tweakers user brianb, dinsdag 12 februari 2008 15:55

Ik zit met hetzelfde probleem:

Ben nu afgestudeerd MBO ICT Niveau 4 (beheer) en ga verder op HBO Information Management (= Bedrijfskundige Informatica + Informatie Mangement & Dienstverlening).

Ik ben ook niet iemand die om de zoveel tijd ver weg / lang moet reizen naar bedrijven om daar klusjes uit te voeren. Je doet zo wel veel kennis op , maar ik ben ook iemand die graag een ''vaste'' bodem onder zn achterste heeft.

Ben het dus volledig met je eens.
Hopen dat het HBO wat wordt en kijken waar ik dan beland.

Is het overigens eigenlijk mogelijk als MBO Beheer 4 + HBO IM toch te gaan solliciteren op functies als Systeembeheer? Of zoeken ze dan puur mensen die Beheer op HBO hebben gedaan? Ik vraag me dit af omdat het toch eigenlijk is wat ik wil maar ik nu gekozen heb voor IM om bredere kennis op te doen. Als ik TI ging doen zou ik puur programmeren moeten kiezen of puur netwerk (cisco).

Vandaar de managementmix.

Door Tweakers user phoboz, dinsdag 12 februari 2008 16:03

ik werk sinds een klein jaartje in de detachering en het bevalt me prima, kan veel ervaring op doen bij de verschillende opdrachtgevers en krijg ruimte voor mijn opleidingen. Een nadeel vind ik wel dat je weinig contact hebt met je 'echte' collega's en als je een bedrijf eenmaal leert kennen dat je vaak alweer weg moet naar een andere klus.

Maak voor jezelf de goede keuze, dat kunnen wij niet voor je doen. Kijk niet te veel naar het salaris, het is wel leuk als je goed verdient maar het is belangrijker dat je goede collega's hebt, een prettige werksfeer, goede doorgroeimogelijkheden en opleidingsmogelijkheden krijgt!

Succes met het maken van je beslissing.

Door Tweakers user endless, dinsdag 12 februari 2008 18:53

HBO is een optie, alleen no way dat ik weer een 'echte' student wordt.. Het staat sowieso in de planning, alleen dan terwijl ik werk.. :)

Na anderhalf jaar in de detachering ben ik toch naar iets anders opzoek gegaan omdat mijn vorige werkgever mij niet het werk kon bieden wat ik wilde doen, en dat is systeembeheer/netwerkbeheer.

Heb vanmiddag overigens getekend bij aanbieding nummertje 3. Het hele land doorreizen (ik hou van autorijden, alleen niet elke dag in dezelfde staan.) om systeembeheer / support / netwerkbeheer te gaan doen bij bijvoorbeeld bibliotheken.
Tevens was de sfeer érg goed daar, en is het niet te groot, zodat ik van nummertje (bij mijn vorige werkgever) naar Barend ga, en dat is ook wel prettig.

Door Tweakers user Puch-Maxi, dinsdag 12 februari 2008 21:32

Ik zit een een soortgelijke situatie, zelfde leeftijd en ook ik wil iets gaan doen in systeembeheer/netwerkbeheer (liefst Linux)
Maar ik ben van plan om eerst nog een HBO opleiding te gaan volgen, deze is alleen nog niet opgestart (pas medio september) op het gebied van ICT beheer

Door Tweakers user MAX3400, vrijdag 15 februari 2008 08:29

Noem het kritiek, noem het werkelijkheid maar als je 11 uur per dag van huis bent, dan heb je net het topje van de ijsberg aangeraakt. Even kort uitleggen: ik heb een vaste werkgever die 65km van mijn huis het kantoor heeft. Aangezien dat Randstad-verkeer is, ben ik dus dagelijks minstens een uur kwijt enkele reis (met de auto). Dan moet er nog gewerkt worden en vanwege de kritische omgevingen van enkele van onze klanten, krijg je de volgende situatie:

kantoordag: 8 uur
standbydienst: 9 uur (eens per 8 weken, een week lang)
changes buiten kantoortijd: zolang als het duurt
major downtime: gewoon overwerk zolang als het duurt

Er zijn werkweken dat ik zonder standbydienst alsnog 60 uur werk en soms langer. Vaak moet dat op kantoor en soms kan het thuis. Door allerlei factoren is het werk dus aanzienlijk onregelmatig; en dan zijn dingen als cursussen, zelfstudie etc nog buiten beschouwing gelaten.

Anyway, point being: 11 uur per dag van huis bij een detacheerder is zo erg nog niet en heeel misschien is het noodzaak om bij hoge ambitie in de IT langere werktijden dan "van 9 tot 5" in de gaten te houden.

Door Tweakers user EnigmA-X, vrijdag 15 februari 2008 12:46

@MAX3400:

Ik vind jouw belevingswereld qua 'normaal' wel een beetje bijzonder. Jij tekent met jouw werkgever een contract dat als 'normaal' dient. Als jij dus voor 40 uur tekent, dan teken je niet voor een 'normaal' van 60 uur.

Daarnaast is het ongenuanceerd, omdat je er vergeet bij te vertellen hoe hoog jouw vergoeding is.

Mijn eerste reactie is dat het *of* een beetje aangedikt is, *of* je verdient er ook naar en maak je dus een kromme opmerking, *of* je gaat zelf ergens door persoonlijke voorkeur mee akkoord wat niet markt-conform is en/of jouw leidinggevende heeft zijn zaakjes/resources gewoon niet op orde.

Hard werken mag, maar het moet wel leuk blijven.

Door Tweakers user MAX3400, donderdag 21 februari 2008 16:03

EnigmA-X: even ongeacht jouw mening over mijn werksituatie, wil ik graag een reaktie geven op je laatste zin.

Hard werken kan leuk zijn maar de tendens is dat op GoT of T.net er de laatste tijd nogal wat mensen van jonge leeftijd (met geen tot zeer korte werkervaring) klagen dat ze zo moe worden van werken en weinig tijd overhouden. Naar mijn mening is dat eenzijdig geheel aan de persoon te wijten die de afgelopen 15 tot 20 jaar gewoon geen regulier werkritme heeft gekend (kijk bijvoorbeeld naar een student die pas na 7 jaar klaar is met zijn studie en dan gaat werken).

Tja, de ene persoon klaagt al na 8 uur "van huis" en de ander pas na 10 uur maar feit is dat ik vind (en in mijn eerdere post wilde aangeven) dat sommige mensen eerst maar eens een paar jaar lekker moeten jobhoppen, rondkijken, netwerken etc. voordat ze eisen gaan stellen over werk- en reistijd. Zelfs ik persoonlijk ben er nog niet volledig uit of mijn werkritme leuk/langdurig is, maar vervelend vind ik het zeker niet (context: ik werk al ruim 10 jaar waarvan 3 jaar bij mijn huidige werkgever).

Door Matt, maandag 19 augustus 2013 09:35

yeah hopefully the diosiivn is possible but right now the celtics are too good we have some easy games coming up if they manage to not screw them up so maybe if not diosiivn then 6th and get the pacers or hawksVA:F [1.9.8_1114]please wait...VA:F [1.9.8_1114](from 0 votes)

Door life insurance quotes, zondag 1 september 2013 16:04

So much info in so few words. Tolstoy could learn a lot.

Reageren is niet meer mogelijk