De nieuwe Apple MacBook 'Better'

Door endless op zondag 30 maart 2008 11:24 - Reacties (20)
Categorie: Algemeen, Views: 13.277

Eerst even wat informatie na mijn laatste blog, toen had ik nog geen nieuwe baan, en was ik opzoek. Ondertussen ben ik mijn proeftijd alweer door bij mijn nieuwe werk!

Vandaar deze blog ook, nieuwe baan betekend namelijk geld, en ik ben zo iemand die zijn nieuwe job wil vieren met een mooi cadeau voor mezelf. Bij mijn vorige baas was dat een Canon EOS 400D, maar nu heb ik het beter gedaan denk ik zo..

Ik heb afgelopen week een Apple MacBook gehaald! En nog wel de 'better' versie ook. Dus de snelste witte, niet dat dat moeilijk is, want er zijn er maar twee.

http://tweakers.net/ext/f/N7xd1cFbtYfTPV9eKVxqlFrF/full.jpg


Deze versie heeft de volgende specificaties:
- Intel Core 2 Duo 2,4 Ghz
- 2 Gb geheugen 677 mhz
- 13,3 inch breedbeeld beeldscherm
- Slot-in Superdrive
- En uiteraard OSX Leopard


http://tweakers.net/ext/f/uPYQkDD3ttMvuvsYI1NJNtNE/full.jpg
Op mijn werk


Waarom ik voor deze laptop heb gekozen is nu natuurlijk de vraag..

Ik had al wel een laptop, een 1,7 Ghz Centrino van een jaar of 5 geleden, maar die heeft wat problemen met de videokaart. En mijn andere laptop gebruik ik alleen voor het werk, dus vandaar dat ik een nieuwe laptop nodig had.

De Apple Macbook heeft ten eerste een geweldig design, en zijn ze ten tweede ook erg snel. Als ik naar Acer of bijvoorbeeld HP kijk kom ik niet veel laptops tegen die een Core2Duo op 2,4 Ghz en 2 Gb geheugen hebben, en al zeker niet in een mooie compacte behuizing. En ook OSX was voor mij wel een reden om voor deze laptop te gaan.

Al met al genoeg redenen om voor de Apple Macbook te kiezen, en als in de 'good' versie (de lagere versie) een slot-in Superdrive (DVDbrander) had gezeten, dan had ik die gekozen, maar nu is het deze geworden en dat vind ik helemaal niet erg.

Ik heb er overigens meteen wat accessoires bijgekocht. Dit zijn de volgende:
- Apple Remote; bij de vorige versies kreeg je die nog bij de MacBook, nu niet meer.
- Apple Wireless Mighty Mouse; Mooie draadloze muis
- Mini-DVI to VGA kabel; Om de MacBook aan mijn 32" LCD te hangen


http://tweakers.net/ext/f/gnzrk5mZk177PGOpxMaY8PKl/full.jpg
Met bijgekochte accesoires


Het voordeel van een Apple (meteen merkbaar!), al de accessoires werken meteen! Ik druk op een knopje van de Apple Remote en meteen reageert de MacBook erop, geweldig is dat! En ook de muis, als bluetooth op de laptop aanstaat werkt hij meteen. Volgens mij is hij dan ook meteen secure verbonden zodat andere laptops er geen last van hebben.

Volgende keer meer als ik wat meer ervaring heb met dit beestje.. Dan misschien in 'zakelijke review' modus. ;)

Owja, voor meer technische info; Check http://www.apple.com/nl/macbook/specs.html

Volgende: Leaseauto bestellen.. 03-'09 Leaseauto bestellen..
Volgende: Solliciteren naar IT banen 02-'08 Solliciteren naar IT banen

ReactiesDoor Tweakers user JottemJ, zondag 30 maart 2008 13:24

De 'better' versie heeft toch echt een slot-in superdrive, de combodrive is enkel voor de basisversie. Niet dat dit wat afdoet aan je post, die is namelijk *jammie*

Door Jos Den Homeros, zondag 30 maart 2008 13:24

Mooie laptop maar misschien had je beter een cursus Nederlands gevolgd. dt-fouten, komma's voor 'en', dat mag toch allemaal niet?

Door Tweakers user BlackIce, zondag 30 maart 2008 14:20

Overdrijven is ook een vak Jos Den Homeros, zijn Nederlands is echt niet slecht. Dt-fouten staan erin, dat klopt, maar komma's voor 'en' mag tegenwoordig gewoon. En als er dan alleen dt-fouten overblijven vind ik het een beetje erg ver gaan om hem een cursus Nederlands aan te bevelen.
En is het niet "maar misschien had je beter een cursus Nederlands kunnen volgen"? Dit zal vast wel correct zijn, maar het leest niet echt fijn.

Ontopic: Leuke dingen die MacBooks, alleen ze zijn zo duur :(

Door Tweakers user gast, zondag 30 maart 2008 23:19

Apart dat de remote niet meer standaard meegeleverd wordt... maarja :P Gelijk een wireless mighty mouse erbij, lekker hoor :)

Door bechown, maandag 31 maart 2008 08:28

Tegenwoordig hoef je je cd's niet meer te laten drogen bij de verwarming als je ze beschrijft ^^

Door Tweakers user MMaI, maandag 31 maart 2008 08:53

vergeet niet om de remote en muis te koppelen aan je mac ;)
anders zit je ergens een presentatie te geven, is er zon grapjas met een apple remote of een eigen mighty mouse jouw macbookje aant bedienen :D

Door Tweakers user endless, maandag 31 maart 2008 11:54

@ JottemJ: Dankjewel, even aangepast. ;)
@ Jos den Homeres: Ach, het was een snel getikt stukje, ik heb toch wat dingen aangepast. Dankjewel, alleen de toon hoeft inderdaad niet zo.
@ icemancool: Dankjewel
@Datafeest: Mja, inderdaad jammer van de Apple Remote! De Mighty Mouse is echt een fijne muis trouwens.. Dat scrollballetje is erg fijn!
@ Bechown: haha, dat zijn mijn 'bierviltjes' voor als ik vanuit de fatboy film kijk.
@ MMal: Thx, ik zal eens kijken. ;)

Door Tweakers user jcvjcvjcvjcv, maandag 31 maart 2008 13:39

Dat je kunt werken zonder trackpoint ;)

En zonder dockingstation ;)

Ik moet er niet aan denken iig.

Door Tweakers user ederooij, maandag 31 maart 2008 22:29

Ik heb dit weekend ook voor het eerst een MacBook gehaald, de "bettere" versie, de Pro. Ik moet zeggen een heerlijk ding. Gigantisch snel en ook heel stabiel. Het is even wennen dat OSX maar ik merk dat ik al aardig wat handigheid erin begin te krijgen. Vooral het Dock is even wennen. Je zit snel al helemaal vol met openstaande programma's, afsluiten zoals met windows is echter niet afsluiten maar je venster gewoon wegdrukken. Je venster kun je dan heel eenvoudig weer oproepen door op het standaard icoon in het dock te drukken

Heb natuurlijk Office 2008 ook gelijk maar gehaald maar dat mist toch wat functionaliteit ten opzichte van de windowsversie. Je kunt bijvoorbeeld niet een emailadres als veilig markeren zodat je mail gelijk goed word weergegeven. Je kan dit wel doen door een optie te kiezen die alle adressen uit je adresboek goed weergeeft. Dat betekent dat je dus ook alle mail die je bijvoorbeeld wel wilt ontvangen maar nooit zal terugmailen ook moet opnemen in je adresboek. Jammer.

En tot op heden heb ik alles relatief snel kunnen vinden aan software. Niks kan ik nog niet. Ik moest nog een fotoboek bij de Hema maken. Software voor NL zie je dan niet snel, maar verdomd het kan gewoon bij Apple zelf. Heb by the way nog wel een andere variant gevonden, myphotobook genaamd.

Al met al had ik zaterdag een kater van vrijdag maar ben ik de dag goed doorgekomen met spelen. Heb dan ook nog geen spijt van mijn keuze.

Door Tweakers user DeArmeStudent, dinsdag 1 april 2008 13:44

Valt mij eigenlijk tegen hoe hij er in het echt uitziet...het lijkt net een teletubbie-verzamel-item...
Maar ja, toendertijd was het ontwerp wel vernieuwend...inmiddels hebben andere laptopfabrikanten ook hun modellen mooier vorm gegeven...
PS: waarom ging je niet voor de Mac Air?

Door Tweakers user Lima, dinsdag 1 april 2008 17:25

Het voordeel van een Apple (meteen merkbaar!), al de accessoires werken meteen! Ik druk op een knopje van de Apple Remote en meteen reageert de MacBook erop, geweldig is dat!
Ja tot wanneer je eens iets anders probeert zoals logitech en dan werkt het niet. Dat is het voordeel/nadeel van mac. Als je mac koopt koop je beter alles van mac (= kostelijk) en dat vind ik jammer...

Door Tweakers user Younes, dinsdag 1 april 2008 23:33

Nou ja. Kost me niet echt veel moeite om je te feliciteren met je nieuwe baan en je laptop dus bij deze.

Door Thatcher, woensdag 2 april 2008 03:09

Eigenlijk misschien niet helemaal de juiste plek om erover te beginnen, maar toch...

Heb sinds een maand of twee een macBook. Helemaal prima..

Alleen er zijn twee dingen waar ik toch even iets over wil opmerken.
1) er zit geen Del knop op!
2) er ziet geen page-up, page-down, home, end knopjes op.

Voor gewoon huis-tuin en keukengebruik natuurlijk allemaal prima te managen en prima te herstellen. Alleen als je veel met terminal werkt (zoals ik) dan zijn al je dingen alweer ergens anders op gemapt, en dat is echt irritant. De \'ga naar het begin van de regel\' functie in een remote SSH sessie moet ik nog vinden.

Anyways. verder alles goed aan het ding hoor.

Thatcher

Door Tweakers user Falcon, woensdag 2 april 2008 11:17

Al de FN knop ontdekt Thatcher?

FN-Backspace = DEL
FN-Pijltjes = Page-Up, Page-Down, Home en end

Veel plezier ;)

Door Tweakers user g4wx3, woensdag 2 april 2008 18:37

Ik heb dezelfde

En ook een Mini-DIV2VGA kabel, en ook een Remote

Maar niet de muis. Ik moet die apple muis niet
(heb daar trouwens veel te grote handen voor)

Heb een medion muis en toetsenbord

Helaas krijg ik de tekentjes van mijn uitgebreid BE toetsen bord maar niet te goei

Het apple toetsenbord is wel makkelijk te begrijpen (toets-indeling met alt, schift alt), maar als php-er heb ik die speciaal teken wel veel te vaak nodig. Ik moet er iets op vinden

En ik typ enorm veel fouten op het toetsenbord (na 1maand nog steeds)

Door Tweakers user endless, vrijdag 4 april 2008 11:54

@DeArmeStudent:
600,- euro meer voor een laptop die mindere specificaties heeft was me teveel. Wel een mooi ding.. Misschien ooit nog wel, maar niet in deze generatie. Laat ze eerst maar lekker de SSD schijven fantsoeneren en normale prijzen geven enzo. :)

@ The_Alchemist:
Dankjewel!

@ederooij:
Dus jij hebt de zwarte versie als ik het goed begrijp. Ik verdeel de MacBooks als volgt: 'Good', 'Better' en 'Best'. Ooit op een site gezien. ;)

@ L i m a:
Mijn draadloos Logitech laptop muisje werkt ook meteen hoor.. Maar ik geloof je wel meteen als je zegt dat er minder hardwae standaard is ondersteund. :)

Door Tweakers user ederooij, zaterdag 5 april 2008 00:05

@ endless

nee ik heb niet de zwarte, ik heb de Pro. De zilvere dus. Stond erbij, haha. Maar ben er blij mee hoor, kan ook genoeg software vinden, ook die met een knipoog. Dus ben helemaal up to date.

Ben nu steeds vaker andere dingen aan het proberen en moet zeggen dat het allemaal goed is. Maar nu tijd voor andere zaken, ik ga een biertje doen.

Door Sachin, maandag 19 augustus 2013 22:34

I model. I been modeling since I was 17 years old and I am now 19. about to turn 20 in april. When I first stetrad modeling It was alot of scam artist out there that wanted you to pay a fee hundrends and hundrends of dollars . do not pay anyone money to model . But first thing first you have to get a portfolio thats the most important thing. Get head shots and full body shot, glam, beauty etc. what state do you live in i can give you names and numbers of modeling agencies where you can send your portfolios.

Door lowest car insurance, dinsdag 3 september 2013 18:41

I'm quite pleased with the information in this one. TY!

Reageren is niet meer mogelijk